Gazete kağıdıyla çanta yapımı





Gazete kağıtlarıyla bu kez çanta yapıyoruz.

Malzemeler:
Gazete
Tutkal
Akrilik boya
Kumaş
İğne
İplik
Şiş
Silikon tabanca




Gazete kağıdı rulosunu bir ucundan tutarak halka şelinde sarıyoruz. İstediğimiz büyüklüğe ulaşınca bir ucunu esnetip arada boşluk bırakıyoruz ( bu boşluk tutma yeri olacak ). Üstüne belirlediğimiz forma göre beş - altı sıra daha sarıyoruz. bu parça ile aynı ölçüde bir tane daha yapıyoruz. Birbiriyle karşılıklı şekilde kullanacağız.





















Sardığımız iki parçanın her tarafına tutkal sürüyoruz. İstediğimiz renkte akrilik boya uyguladıktan sonra tekrar üzerine tutkal uyguluyoruz.


Şimdi sıra ekleyeceğimiz kumaşa geldi. Ben kumaş olarak eski bir gömleği kullandım. Gömleğin üzerine gazete ile sardığımız parçayı koyup, çiziyoruz. Dikiş payı olarak kullanmak için bir santim daha geniş şekilde kesiyoruz. Bu parça da iki tane olacak, yine karşılıklı kullanacağız. Bu parçaları birleştirmek için 7 - 8 cm kalınlığında bir şerit kesiyoruz. Bu şerit yarım daire şeklindeki iki parçayı saracak şekilde olmalı. Dikmeden önce kumaş parçalarının arasına uygun şekilde gazete kağıdı kesip koyuyoruz. Bu gazeteler tela işlevi görecek. Parçaları tek tek dikip sonra yine dikişe birleştiriyoruz.

En son, diktiğimiz parçayı silikon tabanca ile sardığımız gazete ile karşılıklı yapıştırıyoruz.

Çantanın yapılışını içeren videoyu ağağıya ekliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder