Gazete kağıdından nazar boncuklu vazo



Gazete kağıdı ruloları ile örülmüş dekoratif vazo. Hazırlanan rulolardan 32' er tane alınır toplamda 6 tane olmalı bunlar çarpı haline getirilip başka bir rulo ile birleştirerek tabandan örülmeye başlanır. Taban bitince rulolar yukarı kaldırılarak örmeye devam edilir. Dik tutulursa genişlik aynı boyutta devam eder.


Yüksekliği yeterli bulduğumuz yerde genişletmeye başlayabiliriz. Genişletmek için, ruloları dışa doğru çekerek örmeye devam ediyoruz. Bu işlem yine istediğimiz genişliğe ulaşana kadar yapılmalı.
Şimdi daraltmaya geçiyoruz ki, istediğimiz bombeli görüntüye ulaşabilelim. Daraltmak için de ruloları içe doğru tutarak örmeliyiz.  Bu işlem boğaz kısmını ne kadar dar ya da ne kadar uzun istediğimize göre değişir. Tercih yine sizin.

En son ağız kısmını yaparken genişleterek örüp istediğimiz biçimde bitiriyoruz.
Evet, bu bitmiş hali. Şimdi örgünün birbirine yapışması ve formunun daha sağlam olması için ağaç tutkalı ya da hobi tutkalını içine ve dışına uyguluyoruz ( boyuyormuş gibi). Kurumaya bırakıyoruz. Beş on dakika içinde kuruyacaktır.
Şimdi boyama işlemine geçebiliriz. Ben akrilik boya kullandım ama, yağlı boya ya da ahşap boya da kullanılabilir. Akrilik boya biraz mat durur. Daha parlak olsun istiyorsak en son vernik uygulayabiliriz.
En son vazo için yaptığım aksesuarları da içine ekliyorum ve vazom hazır.

Nasıl yaptığımı izlemek isterseniz youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. video linkini aşağıya ekliyorum.



https://www.youtube.com/watch?v=fupct3EtGXU

Gazete kağıdından nazar boncuklu vazo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder