Sevgililer Günü Hediye Paketi - Geri Dönüşüm





Malzemeler;
Gazeteden çubuk
Sprey boya
Şeffaf tutkal
Karton
Organze kurdele
Kalp şeklinde çıktı

Kalp şeklindeki çıktıyı kartonun üzerine koyup çiziyor ve o ölçüde kesiyoruz. Kestiğimiz şekil iki tane olacak. Bu sefer kartonu gazete üzerine koyup çiziyoruz aynı ölçüde kesiyoruz. Yine kartonu gazete üzerine koyarak, iki parmak daha geniş olacak şekilde gazeteyi kesiyoruz.

Şimdi; gazeteden çubuğu alıp ortadan bölüp tutkal ile aralıklı şekilde karton kalbin üzerine yapıştırıyoruz. Üzerine bolca tutkal sürüp, ikinci kartona da tutkal sürdükten sonra üstüne kapatıyoruz. İyice bastırıyoruz sonra üzerine ağırlık yapması için saksı koyuyoruz. Kuruduktan sonra yine şeklin üstüne tutkal sürüp geniş olan gazeteyi yapıştırıyoruz. Sonra sağlı sollu çubukların dibinden gazetenin fazla kısmına makas atıyoruz. Ters çevirip çubukların zerinde kalan gazete parçalarını kesiyoruz. Bir daha tersini çevirip tutkal sürerek aynı ölçüdeki gazete kağıdını yapıştırıp kapatıyoruz.



Gazete çubuğunu ortadan katlayarak karton kenarındaki gazeteyi içinden geçiriyoruz, çubuğun bizden tarafta olanını yandaki dik çubuğun arkasına doğru, diğer taraftakini de dikey çubuğun bizden tarafına doğru uzatıp uçlarını birleştiriyoruz. Bir sıra yapıştırdığımız çubukları zeminde tutarak örüyoruz. İkinci sırada çubukları yukarı kaldırarak örmeye devam ediyoruz. Bu şekilde sıra sıra giderek öreceğiz. Çubuk bitince ucuna tutkal sürüp diğer çubuğun içine geçecek şekilde ekleyeceğiz.İstenilen yüksekliğe gelene kadar bu şekilde devam ediyoruz. Yeterli yükseliğe ulaştığımızda; altta başladığımız yer ile aynı hizada bitiriyoruz, çubukları kesip uçlarını, aşağıdaki örgü içine saklıyor ve tutkal sürüyoruz.



Kalan dikey çubukları da alt sıradaki örgünün içine girecek boyda kesip içe doğru uçları saklıyor ve tutkal sürüyoruz. Ortaya çıkan kutunun her tarafına tutkal sürüp kurumaya bırakıyoruz. Sürdüğümüz tutkal gazeteyi sertleştirecek ve bozulmasını da engelleyecek.

Yaptığımız kutuyu kartonun üzerine ters çevirip çizerek o ölçüde kesiyoruz. Ölçü olarak kutuyu dikkate alıp kutu için yaptığımız işlemleri kapak için de yapıyoruz. Yalnız, kapak da yüksekli az olacak bunun için iki sıra örüp çubukları yapıştırıyoruz, sonra bir parmak yukarıda olacak şekilde tekrar iki sıra örüyoruz. Bittiğinde yine bolca tutkal sürüyoruz.

Sprey boya ile kutu ve kapağını güzelce boyadıktan sonra boyayı korumak amacı ile bolca tutkal uygulamayı ihmal etmiyoruz.

Çok güzel kırmızı kalpli bir kutu çıktı ortaya. Şimdi; organze kurdeleyi alıp, kalbin üst ortasından başlayarak kapaktaki boşluklara bir önden bir arkadan olacak şekilde kurdeleyi takıyoruz. Kurdelenin diğer ucuna geldiğimizde kurdele uçlarını kapağın üstüne doğru çekip tutkal ile yapıştırıyoruz. Burada fiyonk yapı, kurdele uçlarını üçgen şekilde kesiyoruz.

Üzerine not ve kalpli süslemeler de ekleyebilirsiniz.


Yapılış videosu aşağıdadır. İyi seyirler...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder