Kağıttan Dekoratif Tabak Yapılışı


Malzemeler;
Yumurta kolisi
Tutkal
Vernik
Peçete
Krem akrilik boya
Metalik bakır akrilik boya
Streç film
Kare bir kap
Uygun fırça

Yumurta kolisini yırtarak bir kabın içine koyuyoruz, üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip, bir gece bekletiyoruz. Bu şekilde kağıtlar yumuşadı. Ellerimizle biraz ovuşturup iyice ufalanmasını sağlıyoruz. Fazla suyunu sıkarak başka bir kaba koyuyoruz bu işlemle biraz daha ufalanmış oluyor. Pütürlü bir hamur kıvamı alana kadar tutkal ekleyip yoğuruyoruz.


Kare biçiminde bir kabı streçle kapatıyoruz, yaptığımız hamuru elimizle düzelterek tabana yayıyoruz. Silindir biçiminde parçalar alıp kenar kısımlara doğru yarım daire biçininde ekliyoruz. Bu işlemi iki sıra yapıyoruz üst kısmına tutkal sürüyoruz. Kuruması için 2 gün bekletiyoruz.

2 gün kuruduktan sonra tabağı kalıp olarak kullandığımız kaptan çıkarıyoruz. Tabağa tutkalı sürüp üzerine peçete yapıştırıyor ve peçeteye de yine tutkal sürüyoruz. İçini ve dışını bu şekilde peçete ile kaplıyor ve kurumaya bırakıyoruz.

Kuruduktan sonra taban kısmını boyamak için açık kahve boya ile beyaz boyayı karıştırıp krem rengi boya elde ediyoruz. Bu boyayı tabanı boyamak için kullanıyoruz. Kenar kısımları için de metalik bakır akrilik boya kullanıyoruz.


En son vernik ya da şeffaf tutkal sürüyoruz. güzel bir geri dönüşüm çalışmasına imza atmış oluyoruz. Bu tarz aksesuar fiyatları biraz pahalı, bütçemizi de korumuş oluyoruz. El yapımı olduğu için de size özel oluyor.

Yapılışını aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder